Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινό μήνυμα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Κοινό μήνυμα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, για τα 43 χρόνια εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο είναι το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής αντίστασης του λαού μας, είναι το σύμβολο, το σημείο αναφοράς της νεότερης ιστορίας μας. Σήμερα τιμούμε τους αγώνες της Νεολαίας, τους αγώνες του λαού μας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Οι πρωτεργάτες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν ήταν οι μέχρι τότε επιφανείς ή άλλοι παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας. Ήταν το πιο ζωντανό, το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας. Εκείνοι έβαλαν τη σφραγίδα τους στα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση της χούντας.

Τιμούμε τους φοιτητές, τους νέους και όλους τους απλούς πολίτες που πάλεψαν, σε πολύ δύσκολους καιρούς, για κοινά ιδεώδη, κοινές αρχές και κοινές αξίες. Για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισονομία, την Παιδεία και την αξιοπρεπή διαβίωση. Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, τον πολίτη, τον ανώνυμο Έλληνα που εγκαταλείπει τον μικρόκοσμό του και το ατομικό συμφέρον για να υπηρετήσει το κοινωνικό, το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον.

Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια, τρεις λέξεις Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία ήχησαν δυνατά, ήχησαν εκκωφαντικά και συνένωσαν όλους τους πολίτες απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς, το οποίο και γκρέμισαν. Οι τρεις αυτές λέξεις και το αίμα που χύθηκε, γκρέμισε μία δικτατορία και έθεσε τις βάσεις για να χτιστεί η δημοκρατία.

Τους αγώνες για την Ελευθερία και τη δημοκρατία, η επέτειος του Πολυτεχνείου, τους διατηρεί ζωντανούς. Το Πολυτεχνείο μας καλεί και σήμερα να αντισταθούμε σε ό,τι προσβάλλει τη δημοκρατία και περιορίζει την ελευθερία μας. Μας καλεί όλους σε κοινούς αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική πρόοδο. Ενωμένοι, με κοινές αρχές και αξίες, μπορούμε να κρατήσουμε το Πολυτεχνείο διαρκώς ζωντανό. Είναι η επικαιρότητα των αιτημάτων του, ο αγώνας για δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, αξιοπρέπεια, για μια ζωή που αξίζει κανείς να τη ζει, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη επέτειο να μην μοιάζει με τις άλλες.

Οφείλουμε λοιπόν να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο, όχι ως μια τυπική επέτειο, αλλά ως αφορμή για επανακαθορισμό οραμάτων και στόχων, για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση, για μια ευνομούμενη πολιτεία, για μια ποιοτική δημόσια παιδεία, για ελευθερία, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.




Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Next Article

Μήνυμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για το πολυτεχνείο