Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε ο Δήμος Τρικκαίων

Συνεχίζεται η οικονομική εξυγίανση στον Δήμο Τρικκαίων. Σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 έγινε μια ακόμη κίνηση προς όφελος των πολιτών, με δύο σκέλη.

Το ένα σκέλος, είναι ότι υποβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών αίτημα, για απόδοση ποσού ύψους 5,28 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου. Οι οφειλές προέρχονται όλες, από τα προηγούμενα χρόνια και αφορούν σε προμηθευτές, εργαζόμενους και αιρετούς. Ετσι, οι συνεργάτες του Δήμου Τρικκαίων θα αποπληρωθούν, αμέσως μόλις αρχίσει η εκταμίευση του ποσού, κάτι που θα έχει θετικά οφέλη στην τρικαλινή αγορά. Αυτά τα οφέλη μάλιστα υπάρχουν, σε συνδυασμό με το ότι ο Δήμος δεν δημιουργεί νέα χρέη, αφού πληρώνει τάχιστα, όλους τους προμηθευτές του.

Το δεύτερο σκέλος είναι ότι, αναλόγως του ποσού που θα δοθεί, θα μειωθεί και αντιστοίχως το δάνειο που λήφθηκε πριν έξι μήνες.
Συγκεκριμένα, από το δάνειο των 7.231.603 ευρώ, ήδη δόθηκαν σε οφειλές παρελθόντων ετών, 2.950.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα θα επιστραφούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού οι οφειλές θα πληρωθούν από το ποσό που αιτήθηκε ο Δήμος. Με τον τρόπο αυτόν, θα μειωθεί το κεφάλαιο και το ποσό των μηνιαίων δόσεων για το συγκεκριμένο δάνειο.

Η υποβολή της αίτησης και η απόδοση του ποσού, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν σε ΚΕΔΕ και υπουργείο Εσωτερικών. Ετσι, τόνισε, συμπληρώνεται το πλάνο εξυγίανσης των οικονομικών, καθώς δεν αποδίδουν στον Δήμο μόνο οι πολίτες, αλλά, κυρίως, το κράτος, που οφείλει χρήματα στην Αυτοδιοίκηση. Και αυτό, συμπλήρωσε, έχει μεγάλη σημασία για τον πολίτη, ο οποίος ήδη διαπιστώνει την «επιστροφή» χρημάτων με έργα που δημοπρατούνται ή εκτελούνται στον Δήμο Τρικκαίων (ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές, συντηρήσεις σχολικών κτηρίων, έργα στο βοηθητικό του γηπέδου, στο γήπεδο, στο κολυμβητήριο κ.α.).




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρδίτσας

Next Article

19 συλλήψεις σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους στη Θεσσαλία

Related Posts