Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κυβέρνηση… για τα πανηγύρια

του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας, Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας, Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Όταν τον Δεκέμβριο του 2014, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας έριχνε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι εκείνος θα βαράει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν, ήταν προφανές ότι προοιωνιζόταν μια κυβέρνηση… για τα πανηγύρια. Τα χθεσινά λικνίσματα στους ρυθμούς των κλαρίνων και το καγκελάρι του κ. Τσίπρα, θα τιμούσαν απλά την λαογραφία και την πλούσια ελληνική παράδοση, αν οι χοροί και τα πανηγύρια του πρωθυπουργού και των υπουργών του δεν ήταν σε πλήρη δυσαρμονία με το αίσθημα της απογοήτευσης, της ανασφάλειας και της  απαισιοδοξίας που αισθάνονται οι πολίτες, από άκρου εις άκρον της ελληνικής περιφέρειας.

Γιατί ενώ ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει πρόωρα τον δήθεν ερχομό της ανάπτυξης, η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει διεύρυνση της ύφεσης στο 0,7% του ΑΕΠ, οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων σημειώνουν την δεύτερη μεγαλύτερη επιβράδυνση μεταξύ των χωρών της ΕΕ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη καταρρέει στην Ελλάδα, την ώρα που σε 22 ευρωπαϊκές χώρες σημειώνει αξιοσημείωτη ανάκαμψη. Η επιχειρηματικότητα και ο ιδιωτικός τομέας πνέουν τα λοίσθια εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι ακάλυπτες επιταγές εκτοξεύονται, οι ασφαλιστικές εισφορές και ο ΦΠΑ έπιασαν ταβάνι, η ανεργία παίρνει και πάλι την ανιούσα και η κυβέρνηση, μπροστά στην κατάρρευση της φορολογικής της πολιτικής, απεργάζεται νέες φορολογικές επιδρομές για να αποφύγει την ενεργοποίηση του «κόφτη» του κ. Τσακαλώτου στον κρατικό προϋπολογισμό και τις δημόσιες δαπάνες.

Φυσικά, το αδιέξοδο που προδιαγράφει το καυτό φθινόπωρο του ΕΝΦΙΑ, των φόρων στα καύσιμα και τα καπνικά προϊόντα και των επιπλέον περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, δεν αντιμετωπίζεται  από τη Νέα Δημοκρατία με τις ίδιες «μαγικές λύσεις» και τον λαϊκισμό που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις συγκροτημένες προσπάθειες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση.

Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, δεν νικιέται με επιπλέον λαϊκισμό.

Γιατί η επάνοδος της ελληνικής οικονομίας στις ράγες της ανάπτυξης απαιτεί επίπονες προσπάθειες και δύσκολες αποφάσεις. Όσο όμως περισσότερο αποφασισμένη είναι μια κυβέρνηση, τόσο διευρύνει τα αποθέματα αξιοπιστίας της χώρας και τόσο ευκολότερα αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας για τους πολίτες της. Και τόσο λιγότερες θυσίες απαιτούνται για να βγει η οικονομία από το βαθύ σκοτάδι του τούνελ της ύφεσης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να μην υπακούσει στις Σειρήνες της εύκολης αντιπολίτευσης. Και είναι έτοιμη, σε λίγες μέρες, να παρουσιάσει από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τη δική της ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για το μέλλον. Όχι μόνο ως αντιπρόταση στο κυβερνητικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κυρίως, ως μια πρόταση που απαντάει πειστικά στα ζητούμενα μιας κοινωνίας που πληγώθηκε βαθιά από κούφιες, ανεδαφικές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Στα ζητούμενα της κοινωνίας που εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της στον ρεαλισμό των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας. Μιας κοινωνίας που καταρρίπτει καθημερινά τις διαιρέσεις του χθες και συνασπίζεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργώντας την πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα αναλάβει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αναξιοπιστίας.




Total
0
Shares
Previous Article

ΕΝΒΕΘ: Συνεχίζουμε να λέμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ – Απάντηση για τα Ακριβά Καύσιμα

Next Article

Ανιδιοτέλεια...