Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση συγχωριανών στο γήπεδο…αλλά αντίπαλοι !!!

Θανάσης Τσίγκας: Ευχαριστώ τον Βασίλη για την άψογη φιλοξενία !!!

Στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη συναντήθηκαν δυο παλιοί φίλοι και Μουζακιώτες, ο Βασίλης Βούζας και ο Θανάσης Τσίγκας, αναγνωρισμένοι προπονητές και οι δύο με τις ομάδες τους στα πρωταθλήματα Ελλάδας. Εκεί, την Τετάρτη 6/4, έγινε το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού (Μαυρογενίδης), που προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα, και την ουραγό ΑΕΛ Καλλονής (Θανάσης Τσίγκας) για το πρωτάθλημα Κ17 όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν 3-1 με δύο γκολ στο 88′ και στο 90′.

Συγχαρητήρια στον Θανάση Τσίγκα για την εμφάνιση της ομάδας της Καλλονής έδωσε ο Βασίλης Βούζας, του οποίου η φιλοξενία ήταν άψογη, και βοήθησε στο να παρακολουθήσει η αποστολή της Καλλονής την προπόνηση της ομάδας Κ20 του Ολυμπιακού (δύσκολα ο ΟΣΦΠ δίνει άδεια για αυτό), ενώ ο Στρακόσια έκανε μάθημα στους τερματοφύλακες του Θανάση Τσίγκα.

Τον αγώνα παρακολούθησαν πάνω από 10 προπονητές από τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ με μεγάλο ενδιαφέρον για παίχτες της Καλλονής που είναι γεννημένοι το 2000 και το 2001.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Τσίγκας δήλωσε: Θα ήθελα να δώσω και για αυτό το παιχνίδι συγχαρητήρια στα παιδιά μου, αφού δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο, προσπάθησαν να δουν στα μάτια τους αντίπαλους παίχτες και μέχρι το 88’ είχαμε καταφέρει να φέρουμε το παιχνίδι σε ευνοϊκό για εμάς σημείο. Δυστυχώς όμως στο 88’ φάνηκε η διαφορά στην ψυχολογία μας, αφού αδρανήσαμε στιγμιαία και αυτό ήταν αρκετό για τους αντίπαλους παίχτες να το εκμεταλλευτούν και να κάνουν το 2-1. Η δημιουργία του 2ου τέρματος, μας αποσυντόνισε και δυστυχώς λίγο μετά ο τερματοφύλακας μας, σε μια φάση που δεν έδειχνε μεγάλο κίνδυνο για την εστία μας, έκανε άστοχη έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο παίχτη να τον «κρεμάσει» και να δεχθούμε έτσι το 3ο γκολ.

Εμείς όμως κρατάμε την εμπειρία ότι σταθήκαμε ισάξιοι απέναντι στην ομάδα του ΟΣΦΠ και δείχνουν τα παιδιά της ΑΕΛΚ ότι συμμετείχαν σε ένα πρωτάθλημα (μιας και φτάνουμε στο τέλος του) με δυνατούς αντιπάλους, τους οποίους σεβόμαστε, τους αντιμετωπίζουμε στα ίσα και δείχνουν τα παιδιά ότι το μάλλον τους ανήκει.

Να δώσω επίσης τα εύσημα στα παιδιά του ΟΣΦΠ για τη προσπάθεια που κάνανε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να κάμψουν την αντίστασή μας.

Να ευχαριστήσω και τον αντίπαλο προπονητή, ο οποίος αναγνωρίζοντας την προσπάθεια μας, στο τέλος του αγώνα, έδωσε το χέρι σε όλους τους παίχτες μας έναν-έναν προσωπικά, τους ευχαρίστησε για το ωραίο παιχνίδι που έγινε και συγχάρηκε το δικό μας τεχνικό τιμ (εμένα και τον Τζίμη Βλαστέλλη) για την ομάδα που παρατάξαμε.

Επίσης να ευχαριστήσω την κεντρική διοίκηση του ΟΣΦΠ για την υποδοχή και τις συνθήκες που διαμόρφωσαν για την συνολική μας παραμονή στο προπονητικό κέντρο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Βούζα για την άψογη φιλοξενία.

Η ανάλυση του αγώνα:

Σε καμιά περίπτωση η ουραγός ΑΕΛΚ δεν φοβήθηκε την βαθμολογική διαφορά και κοίταξε στα μάτια την ομάδα του ΟΣΦΠ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά, αλλά συνάντησαν μια αμυντική διάταξη της ΑΕΛΚ που έκλεινε κάθε διάδρομο και κάθε προσπάθεια των παικτών του ΟΣΦΠ να μπουν στην περιοχή. Μέχρι τα 10’ λεπτό, όταν σε μια εκτέλεση κόρνερ ο ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ βρέθηκε αφύλακτος απέναντι στο ΠΑΤΕΡΕΛΛΗ, στην σέντρα που έγινε και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Από το σημείο αυτό η ομάδα της ΑΕΛΚ, προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο των κινήσεων, να περάσει στην αντεπίθεση και στο 34’ της συνάντησης, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των παικτών της, ο ΠΑΛΑΜΟΥΤΣΗΣ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ΣΚΑΦΙΔΑ, τον απέφυγε με πολύ ωραίο τρόπο και  με δυνατό πλασέ κάνει το 1-1, δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η ισοφάριση άλλαξε την συσχέτιση του ελέγχου του παιχνιδιού και ισορρόπησε τις προσπάθειες και των 2 ομάδων για την νίκη. Οι φάσεις εναλλάσσονταν στις 2 περιοχές, δίχως όμως να δημιουργηθεί κάτι ιδιαίτερο, αφού οι όποιες προσπάθειες εκατέρωθεν σταματούσαν λίγο πριν την περιοχή.

Με το σκορ ισόπαλο, οδηγήθηκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και με την έναρξη του 2ου μέρους, ο ΟΣΦΠ προχώρησε σε διπλή γρήγορη αλλαγή (στο 51’) με σκοπό να δυναμώσει την επιθετική προσπάθεια και την δημιουργία 2ου τέρματος. Η αμυντική όμως διάταξη της ΑΕΛΚ δεν έδινε αυτή την δυνατότητα, ακόμη και με τις επόμενες αλλαγές που έγιναν από ΟΣΦΠ (62’ 70’ 78’).

Το παιχνίδι έδειχνε ότι θα τελειώσει ισόπαλο και αυτό άγχωσε περισσότερο τους παίχτες του ΟΣΦΠ που ενώ είχαν το έλεγχο του παιχνιδιού στην μεγαλύτερη διάρκεια του 2ου μέρους, στην τελική προσπάθεια οι παίκτες δεν είχαν την ηρεμία που χρειαζόταν και δεν ερχόταν το 2ο γκολ. Μέχρι το 88’ όταν ο ΚΩΣΤΑΝΑΣΙΟΣ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την στιγμιαία αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛΚ και έκανε το 2-1, σκορπώντας ρίγη ευτυχίας στην ομάδα του. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε την ΑΕΛΚ και 2 λεπτά αργότερα, δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, ο ΓΚΛΕΓΚΛΕΣ βρέθηκε απέναντι από τον ΠΑΤΕΡΕΛΛΗ, σε μια κάθετη μπαλιά και εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του μυτιληνιού τερματοφύλακα με άψογο πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω του και έκανε το 3-1, δημιουργώντας ντελίριο πανηγυρισμών στους ανθρώπους του ΟΣΦΠ, αφού μέχρι πριν 2 λεπτά, όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο.

ΑΕΛΚ  (Θανάσης Τσίγκας) :  Πατερέλλης, Παπαγιαννάκης, Κονδύλας, Λικομέτι, Θωμαΐδης, Φωτέλλης (88’ Αλεξίου), Αρνομάλλης (62’ Ντέμο), Βασιλειάδης (74’ Βαλσάμης), Κοκκινέλλης (71’ Δρακούλης), Παλαμουτσής, Μπρής

ΟΣΦΠ (Μαυρογενίδης):  Σκαφίδας, Χατζηχρήστου, Μανωλάκης (78’ Γιανναράκης), Παπαδογιωργάκης, Τσιμπούκας, Νεοφυτίδης (62’ Γκλεγκλές), Χατζηιωαννίδης (51’ Κωστανάσιος), Πέιος (70’ Αγγελόπουλος), Καμπέτζης, Ξενιτίδης, Τσιριγώτης (51’ Βοϊλης).




Total
0
Shares
Previous Article

Έκκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Next Article

Πλούσιο το Σαββατοκύριακο με αγώνες βόλεϊ στο Μουζάκι