Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

190 Χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής

 Μια πολύ σημαντική έκθεση παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρικκαίων «Θεόδωρου Μάρκελλου». Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «190 Χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής» και είναι ανοιχτή για το κοινό στο διατηρητέο κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου επί της οδού Γαριβάλδη. Είναι μια μακρά αναδρομή με πλούσιο αρχειακό πρωτότυπο υλικό, από την πορεία της άγνωστης στο ευρύ κοινό, ιστορίας της Στρατιωτικής Μουσικής στην Ελλάδα, είτε στη διάρκεια πολεμικών αγώνων είτε στη διάρκεια των ειρηνικών περιόδων.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2016. Περιλαμβάνει με φωτογραφικό υλικό, αφίσες, καθώς και αντικείμενα, τα οποία αντικατοπτρίζουν ντοκουμέντα από την συγκρότηση της 1ης Στρατιωτικής Μουσικής στο Ναύπλιο από το 1825 έως σήμερα

Την έκθεση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικού του ΓΕΣ σε συνεργασία με την Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ Σώματος Στρατού και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, στο πλαίσιο του δεκαήμερου κύκλου εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Τρικάλων από την Γερμανική Κατοχή.
επίσης, υπάρχει και χώρος με έκθεση πρωτότυπου υλικού και από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων και την υπερεκατονταετή λειτουργία της.

Ωρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 10:00 – 13:00, 18:00 – 21:00
Σάββατο & Κυριακή: 18:00 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

ekth-strat

ekth-strat1

ekth-strat2

ekth-strat3

ekth-strat5

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Στην έδρα του πρωτοπόρου Ερμή Λαγκαδά δοκιμάζεται την Κυριακή ο Α.Σ.Καρδίτσας 

Next Article

Διαγωνισμός ζωγραφικής για τα σχολεία που επισκέπτονται το Μύλο.