Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνελήφθη 63χρονος για αρχαιοκαπηλία

Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνελήφθη σήμερα (20-01-2017) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και απόκρυψη αρχαίων αντικειμένων από το δράστη, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στην οικία, αλλά και σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • (23) τεμάχια αμφορέων και αγγείων,
  • (9) αμφορείς και
  • μία βυζαντινή εικόνα,

τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.

Τα προαναφερόμενα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για τον επακριβή προσδιορισμό και χαρακτηρισμό τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

arxaia volos




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση Περιφερειάρχη με μέλη της ΕΤΕ ΔΕΗ για τη Μεσοχώρα

Next Article

Παιδική Χαρά Μουζακίου (δίπλα στη Βιβλιοθήκη)

Related Posts

2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”