Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σοφάδων κ.Σκάρλου για το θάνατο του Βασίλη Μαγόπουλου

Μια ξεχωριστή πνευματική μορφή του Δήμου Σοφάδων, ο Βασίλης Μαγόπουλος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, ερευνητής της τοπικής Ιστορίας, έφυγε από κοντά μας. Ως εκπαιδευτικός, καθοδήγησε ουσιαστικά τους μαθητές του προσφέροντας ορίζοντες ευρύτερους πέραν του κλειστού σχολικού προγράμματος.

 Ως συγγραφέας μελέτησε γνωστά και άγνωστα γεγονότα του τόπου μας. Το πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό του έργο θα αποτελεί πάντα μια καίρια μαρτυρία και καταγραφή της τοπικής μας ιστορίας, καθώς με τις πρωτότυπες μελέτες του ανέδειξε γεγονότα και πρόσωπα της ευρύτερης περιοχής.

Αναμφίβολα, αποτελεί μια από τις προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα Γράμματα και την πνευματική ζωή του Δήμου μας.

Ο Βασίλης Μαγόπουλος συνέβαλε, συνάμα, στα κοινά. Το σπάνιο ήθος του και η συμβολή του στην παιδεία, στον πολιτισμό και την Ιστορία μας θα αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και στους μελλοντικούς καιρούς.

Ευγενής, ευρυμαθής και βαθύς γνώστης της Ιστορίας, υπηρέτησε το τόπο όχι μόνο σε ερευνητικό και σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά και μέσα από την Αυτοδιοίκηση.

Δεν ήταν ο διανοητής του κλειστού γραφείου, είχε δημόσιο λόγο και πολιτική παρουσία και παρεμβάσεις στους περισσότερους τομείς του δημοσίου διαλόγου, αποστρεφόμενος την αδικία και το αήθες.

Το ήθος του, η προσφορά του στην κοινωνία, την ιστορία και τον πολιτισμό αφήνουν ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Συμμετέχω με συντριβή στο πένθος της οικογένειάς του και υποβάλω τα θερμά μου συλλυπητήρια.




Total
0
Shares
Previous Article

Συλλυπητήριο μήνυμα της Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου για τον θάνατο του Βασίλη Μαγόπουλου

Next Article

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο Μουζακίου