Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σβήνει το Μουζάκι !!!

Ολοκληρώνει τη καταστροφή της πόλης του Μουζακίου η Δημοτική Αρχή. Με τεράστια πεζοδρόμια θα καλυφθεί το οδόστρωμα όλων των εισόδων της πόλης, εμποδίζοντας την κυκλοφορία και στάθμευση των αυτοκινήτων. Κλείνει οριστικά η είσοδος της πόλης από την βιβλιοθήκη, κλείνει οριστικά ο διπλός δρόμος από το κατάστημα Λάππα έως την ξυλαποθήκη Καλύβα (κόμβο προς Αργιθέα), κλείνει οριστικά ο δρόμος από το Δημαρχείο έως το πρώην κατάστημα Βασιλείου. Κλείνει με πεζοδρόμια ο δρόμος πίσω από το κέντρο υγείας.

Έτσι ολοκληρώνεται το όραμα του Δημάρχου για μια κλειστή πόλη με ήπια κυκλοφορία, όπου τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του επισκεπτόμενοι την πόλη να περπατούν με ευκολία στα τεράστια πεζοδρόμια.

Μια κατεξοχήν εμπορική πόλη μετατρέπεται σε τουριστική με αξιοθέατα τα κλειστά καταστήματα.
Το Μουζάκι αποτελούσε ανέκαθεν εμπορικό κόμβο. Πλέον οι κόμβοι του περιφερειακού και οι στενοί δρόμοι διώχνουν τους επισκέπτες-καταναλωτές μακριά.

Είναι λυπηρό που ένα τόσο μεγάλο ποσό του 1.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ θα δαπανηθεί γι΄ αυτό το καταστροφικό έργο βιτρίνας.

Είναι λυπηρό που ο Δήμος Μουζακίου απασχολεί τους μηχανικούς για να κάνουν μελέτες για πεζοδρόμια με εύκολες μετρήσεις, εύκολες και γρήγορες λύσεις, χωρίς καμία ουσία και αφήνει με μεγάλες καθυστερήσεις τα προγραμματισμένα μικρά και ουσιαστικά έργα στα χωριά, πετυχαίνοντας έτσι αύξηση των χρηματικών καταθέσεων.

“Η επιλογή που ακολουθήσαμε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο να επενδύσουμε πολλά χρήματα σε μελέτες με προορισμό το ΕΣΠΑ σήμερα αποδίδει καρπούς και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό.» δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός”

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο Δήμαρχος ποια μελετητική εταιρεία έκανε την μελέτη για τα πεζοδρόμια στο Μουζάκι και πόσο στοίχισε;

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν να κατασκευαστούν πεζοδρόμια εκεί που υπάρχουν κι όχι σε άλλους δρόμους που δεν υπάρχουν;

Έγινε πρόβλεψη για τη διέλευση μεγάλων οχημάτων;

Για την διέλευση λεωφορείων;

για χώρους στάθμευσης μέσα στην πόλη;

Για την τροφοδότηση των καταστημάτων;

Λυπούμαστε ιδιαίτερα διότι οι ζημίες από τέτοιου είδους αλόγιστες παρεμβάσεις στον ιστό της πόλης, με τις βαριές συνέπειες στην εμπορικότητά της, θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν στο μέλλον.

ntourva paraskevi
Παρασκευή Ντούρβα



Total
0
Shares
Previous Article

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Next Article

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στα εγκαίνια της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας