Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια πραγματοποίησαν προσκυνητές από το Μαυρομμάτι

Στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Προκόπιο βρέθηκαν προσκυνητές από το Μαυρομμάτι και την Καρδίτσα για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Οι προσκυνητές ακολουθώντας τη διαδρομή Μαυρομμάτι, Καρδίτσα, Γλύφα έφτασαν στο Ιερό προσκύνημα του όσιου Δαυίδ περίπου στις 10 π.μ. και στη συνέχεια κατά τις 12 το μεσημέρι έφτασαν στο Προκόπιο όπου βρίσκεται το σκήνωμα Αγίου.Agios-Ioannis-mouzakinews

Στη συνέχεια και μετά το γεύμα αναχώρησαν για την πόλη της Χαλκίδας όπου οι προσκυνητές δίπλα στην παλαιά γέφυρα που ενώνει το νησί με την Στερεά Ελλάδα απόλαυσαν τον απογευματινό καφέ τους. Κατά την επιστροφή τους από την Λαμία επισκέφτηκαν και προσκύνησαν στην Ξυνιάδα Δομοκού την Παναγία Ελεούσα την παραμονή της εορτής της όπου έγινε η περιφορά της Ιερής εικόνας σε όλο το χωριό. Στην προσκυνηματική εκδρομή βρίσκονταν και ο τέως Ηγούμενος της Μονής Κορώνης πάτερ Σεραφείμ .Η επιστροφή στην Καρδίτσα και στο Μαυρομμάτι έγινε περί τις 10.30 μ.μ. Τελειώνοντας θέλω να σας αναφέρω και ένα θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που βίωσα ο ίδιος.

Συγκεκριμένα εδώ και πολλά χρόνια είχα ένα πρόβλημα υγείας σχετικά με καταρροή αίματος από την μύτη μου και έτρεχα σε πολλούς γιατρούς για αρκετά χρόνια χωρίς θετικά αποτελέσματα. Αποφάσισα λοιπόν να επισκεφθώ τον Άγιο και να τον παρακαλέσω για την υγεία μου. Πήγα την παραμονή της εορτής του στις 26 Μαϊου και εκεί που ακολουθούσα το πλήθος που βρισκόταν στο προαύλιο για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου αισθάνθηκα ένα κρύωμα στη μύτη μου νομίζοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη καταρροή.

Δεν ήταν όμως αυτό που νόμισα . Φτάνοντας λοιπόν κοντά στο σκήνωμα του Αγίου εκεί αισθάνθηκα για δεύτερη φορά το ίδιο <<κρύωμα>> νομίζοντας πάλι ότι είχα πάθει καταρροή αλλά ούτε τότε ήταν. Όλο το βράδυ λοιπόν προσευχόμουνα στη χάρη του χωρίς διακοπή μέχρι το πρωί. Και από τότε μέχρι και σήμερα περίπου 23 χρόνια δεν έχω πάθει ούτε μία φορά καταρροή αίματος από τη μύτη μου.

Ευχαριστώ τον Άγιο .

Νάσιος Κων/νος Μαυρομμάτι Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Aνοιχτά τα καταστήματα Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Next Article

Δήλωση Β. Τσιάκου αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας για το δημοψήφισμα της Κυριακής