Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σκιάθου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και παραδίδεται προς χρήση το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σκιάθου προϋπολογισμού 460.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: « Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ολοκληρώσαμε ένα έργο ζωής για το νησί»

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε και παραδίδεται προς χρήση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το κλειστό γυμναστήριο – γήπεδο μπάσκετ της Σκιάθου. Το έργο προϋπολογισμού 460.000 ευρώ κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μέσω του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).

Την ικανοποίησή του για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ένα όνειρο ζωής των κατοίκων της Σκιάθου έγινε πραγματικότητα. Επιτέλους το νησί απέκτησε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ το οποίο για χρόνια επιζητούσαν οι κάτοικοί του. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτήσαμε ένα έργο που αναμένεται να δώσει στο νησί της Σκιάθου νέα αθλητική πνοή, αφού πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα άθλησης σε κλειστό χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές. Ο αθλητισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοσοφία ζωής και γι αυτό όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε τον αθλητισμό και τους νέους ανθρώπους. Με το έργο αυτό καθώς και με τα υπόλοιπα, που υλοποιούμε και ολοκληρώνουμε στα νησιά των Β. Σποράδων, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο είχε σαν στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, στην πόλη της Σκιάθου καθώς το παλαιό γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση και ήταν ανοικτό. Η βελτίωση αφορούσε στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Πλέον με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργήθηκε ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών και των φορέων της Σκιάθου. Με το έργο αυτό η Σκιάθος αποκτά έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής.

Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν είναι Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και κύριος του έργου ο Δήμος Σκιάθου. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθησαν 43χρονος και 83χρονος για εξαπάτηση στη Λάρισα

Next Article

Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε στο Βόλο τον περασμένο Ιούλιο