Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Μουσικό Αφιέρωμα ‘Ελληνικός & Ξένος Κινηματογράφος’», από το Ωδείο Μουσική Πνοή

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, ώρα: 7:30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Μουζακίου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, το Ωδείο Μουσική Πνοή διοργανώνει φαντασμαγορικό μουσικό αφιέρωμα με θέμα τον Ελληνικό και Ξένο Κινηματογράφο. Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή μέσα από ταινίες που αγαπηθήκανε από όλους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Μουζακίου στις 7:30μμ σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο. Εξέδρα, ηχητική κάλυψη, φωτισμός και γιγαντο-οθόνη θα στηθούν στο χώρο για να καλύψουν τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Περίπου 100 παιδιά θα συμμετέχουν σε ορχήστρες, junior, μοντέρνα, rock, λαϊκή και παιδική – νεανική.

Σε κάθε τραγούδι θα προβάλλονται στην γιγαντο-οθόνη αποσπάσματα της αντίστοιχης ταινίας, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό οπτικο-ακουστικό αποτέλεσμα ευχάριστο για όλους.

Η συναυλία θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

mouzakiNews


Λίγα λόγια για το Ωδείο Μουσική Πνοή:

Το Ωδείο Μουσική Πνοή ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το 2013. Διδάσκοντας όλα τα μουσικά όργανα, σε συνεργασία με νέους, φιλόδοξους αλλά και έμπειρους μουσικούς, έχει καταφέρει τα τρία χρόνια λειτουργίας του να απονέμει 11 πτυχία Αναγνωρισμένα από το Κράτος στις Σχολές Πιάνου, Αντίστιξης και Ειδικού Αρμονίας και μαθητές του Ωδείου απέσπασαν συνολικά 12 Βραβεία και επαίνους, ανάμεσα σε αυτά και Α΄ Βραβείο, σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής)- Θεσσαλονίκη και Λάρισα .

Στις δράσεις του το Ωδείο Μουσική Πνοή έχει να επιδείξει πολλά. Ξεκινάει παρουσιάζοντας το 1ο Mουσικό Φεστιβάλ στην περιοχή του Μουζακίου τον Σεπτέμβριο του 2013, πραγματοποιώντας σεμινάρια Πιάνου και Μουσικής Δωματίου με το καθηγητή και σολίστ Παγκοσμίου Φήμης κ.Δημήτρη Τουφεξή, Σεμινάρια Κιθάρας με τον σολίστ και καθηγητή Παναγιώτη Μεγαρχιώτη και σεμινάριο για την τεχνική της Μουσικής με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου, Βαγγέλη Καρίπη και Χάικ Γιατζιτζιάν.

Επίσης, έχει κάνει συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες όπως το Στέφανο Κορκολή, τη Σοφία Μανουσάκη και τους String Demons με τους Κωνσταντίνο και Λυδία Μπουντούνη. Συναυλίες- αφιερώματα, όπως το αφιέρωμα στον Β.Τσιτσάνη Ιούνιος 2014, αφιέρωμα στον ήρωα του Παιδικού Βιβλίου « Ο Τριγωνοψαρούλης» με παρευρισκόμενο τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο -Ιούνιος 2015 και Γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά –Παλαιομονάστηρο- Τρικάλων Αύγουστος 2014 και Σεπτέμβριος 2015. Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τις σολίστ Aθανασίου Ζωή και Corina Bura. Τέλος, έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ εθελοντισμού στη Φήκη Τρικάλων Ιούνιος 2014 και 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας Αύγουστος του 2015.

Ακόμη έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι σε συνεργασία με ηθοποιούς και θεατροπαιδαγωγούς όπως Βίκυ Ιακωβάκη, Αρτέμη Αρκουμάνη και Φανή Σπανού και έχει επίσης πραγματοποιήσει εμφανίσεις με τις μαθητικές ορχήστρες του Ωδείου (Κλασική, junior, Μοντέρνα, Λαϊκή και Παραδοσιακή) αλλά και την χορωδία στον Μύλο των Ξωτικών Δεκέμβριος, στη Δημόσια βιβλιοθήκη Μουζακίου, στο Δημαρχείο Πύλης παρουσιάζοντας τα Χριστουγεννιάτικα ηχοχρώματα, ενώ η ορχήστρα ποικίλης μουσικής των Καθηγητών του Ωδείου παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα, εκτός των ετήσιων συναυλιών του Ωδείου, στο αφιέρωμα για τα 500 χρόνια «Τοξωτή Γέφυρα» στην Πύλη Τρικάλων τον Σεπτέμβριο του 2014 και Παραδοσιακή Βραδιά «από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη» σε συνεργασία με την παραδοσιακή ορχήστρα οκτάηχο.

Το Ωδείο Μουσική Πνοή προσφέρει:

-Αναγνωρισμένα πτυχία από το κράτος

-Συμμετοχή σε πανελλήνιες  διαγωνισμούς και φεστιβάλ

-Συνεχή ενημέρωση

-Βελτίωση δεξιοτήτων μέσα από την παρακολούθηση και την ενεργό συμμετοχή σε κύκλους σεμιναρίων και ειδικών μαθημάτων

-Ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης με την αξιοποίηση των τίτλων σπουδών

-Απόκτηση εμπειρίας μέσα από τη συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες

Το ανθρώπινο δυναμικό του Ωδείου Μουσική Πνοή στελεχώνουν οι εξής καθηγητές μουσικής: Αλεξανδρής Γιώργος (ηλεκτρική κιθάρα), Βαγενάς Θεμιστοκλής (βιολεντσέλο),  Γρηγορίου Ευθύμιος (μπουζούκι- μπαγλαμά) , Γρηγορίου Ιωάννης (αρμόνιο–κιθάρα-μοντέρνο πιάνο), Γρηγορίου Χριστίνα (βιολί-σαξόφωνο), Καμινιώτης Αχιλλέας (κιθάρα-ηλεκτρ. μπάσο), Λίτσα Αγάθη (μονωδία-σύγχρονο τραγούδι- ανώτερα θεωρητικά), Μήνια Λιάνα (φλάουτο-μουσική προπαιδεία), Μήτσιος Αναστάσης (κιθάρα), Παπαγεωργίου Νεκτάριος (παραδοσιακό κλαρίνο), Ρέτος Μιχάλης (Ντραμς-Κρουστά).

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει η κυρία Λαμπρογιώργου Σοφία (πιάνο-ανώτερα θεωρητικά-μουσική προπαιδεία).

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι από το Ωδείο Μουσική Πνοή διακρίθηκαν για την φετινή σχολική χρονιά 2016 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου που διεξήχθη στη Λάρισα οι μαθητές : Κολοκυθά Δήμητρα Β’ Βραβείο και μετάλλιο στην Α-κατηγορία, Σδόγκος Ηλίας Γ’ Βραβείο και μετάλλιο στην Γ1-κατηγορία, Πάτα Κασσιανή Α’ έπαινο στην juniοr κατηγορία και Ντιμίτρι Αλίκη Β’ έπαινο στην Α-κατηγορία.


Evagelou-Kissa-Katerina

Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα

(http://www.logografis.gr)




Total
0
Shares
Previous Article

Δυναμικά συνεχίζεται η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ

Next Article

Στα Τρίκαλα η αντιπροσωπεία της γερμανικής πόλης Αμπεργκ

Related Posts