Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μαθητές των Τρικάλων ενάντια στο κάπνισμα

.

Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου σε σημαντική εκδήλωση με επιστημονική ουσία

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, 600 τρικαλινοί μαθητές και μαθήτριες διαπίστωσαν με στοιχεία και τη σοβαρότητα της επιστημονικής καταγραφής, τις συνέπειες του καπνίσματος.

Σε μια σημαντικότατη εκδήλωση – πρόσκληση για εφαρμογή του νόμου κατά του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης στάθηκε σε δύο σημαντικά στοιχεία προς τους εκπροσώπους των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων. Το πρώτο η μείωση στο μισό των καπνιζόντων στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Το δεύτερο, η ανάγκη προστασίας του καθενός από τις 70 καρκινογόνες ουσίες που περιέχει το τσιγάρο.

Η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, το «George D. Behrakis» Research Lab., με τη στήριξη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, είχε ως στόχο, να μεταδώσει όσο το δυνατόν πιο μακριά και σε πιο νέες ηλικίες, το μήνυμα κατά του καπνίσματος. Εξάλλου, η πρωτοβουλία προήλθε από έπαινο που απέσπασαν μαθητές του 5ου Γυμνασίου, σε σχετικό πανελλήνιο διαγωνισμό. Για αυτό και η προϊσταμένη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε προσωπικό τόνο, ανέφερε τη σημαντικότητα της επιτυχίας για τον καθένα, της διακοπής καπνίσματος. Η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου κ. Φανή Σμιξιώτη έκανε μια μικρή αναδρομή, στο πώς προέκυψε η εκδήλωση, τονίζοντας τη συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την προσπάθειά του. Σε ένα μήνυμα στη… γλώσσα της νεολαίας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε: μαγκια΄είναι να ΜΗΝ καπνίζεις…

Ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ και Harvard, Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κάλεσε επίσης τους νέους να πλαισιώσουν τις δράσεις SmokeFreeGreece και να υψώσουν την φωνή τους για Μία Ελλάδα χωρίς Κάπνισμα!

Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο σε επιμέλεια Βίκης Ιακωβάκη (θεατρολόγου – ηθοποιού) και ένα διαδραστικό παιχνίδι βασισμένα σε ιδέες από το project «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» του «George D. Behrakis» Research Lab. Επίσης, μαθητής του 7ου Λυκείου Τρικάλων, παρουσίασε ενδιαφέροντα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν μαθητές του σχολείου, σχετικά με το κάπνισμα και την αναγκαιότητα που εξέφρασαν οι τρικαλινοί για την υλοποίηση της εκστρατείας του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

kapnisma pneymatiko

kapnisma pneymatiko1

kapnisma pneymatiko2

kapnisma pneymatiko3

kapnisma pneymatiko4

kapnisma pneymatiko5

 




Total
0
Shares
Previous Article

Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου

Next Article

Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε