Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Αγοραστός στα Φάρσαλα: «Κοινωνική Ευημερία μέσω της Παραγωγής»

«Μόνο έτσι μπορούμε με βιώσιμο τρόπο και να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας αλλά και να σηκώσουμε ολόκληρη την κοινωνία στα πόδια της»

«Πίστη στον εαυτό μας χρειάζεται, πίστη στον Έλληνα που διαχρονικά βγαίνει νικητής»

«Έχουμε σήμερα μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία διότι τα προϊόντα μας δεν συγκρίνονται ούτε σε ποιότητα ούτε σε γεύση. Αυτό που χρειάζεται είναι να βγούμε οργανωμένα, με σύστημα, με επιμονή, με  αποφασιστικότητα στις διεθνείς αγορές. Και ταυτόχρονα να πιστοποιήσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, να τα τυποποιήσουμε, να τα κάνουμε επώνυμα».

Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του στην 11η Γιορτή Χαλβά και την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στα Φάρσαλα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κ. Αγοραστός, «η ευκαιρία για την Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλία είναι τώρα γιατί

-Ο πληθυσμός στον πλανήτη αυξάνεται με πολύ γοργό ρυθμό και μαζί αυξάνεται η ζήτηση για τρόφιμα.

-Στο μεν αναπτυσσόμενο κόσμο, όσο βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο, τόσο αυξάνεται η ζήτηση για ζωικές πρωτεΐνες, άρα αυξάνεται η ζήτηση για κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα,

 Στο δε ανεπτυγμένο κόσμο αυξάνεται η ζήτηση για υγιεινά προϊόντα και τα λεγόμενα προϊόντα ταυτότητας, που συνδέεται με την ποιότητα, τα βιολογικά-οργανικά χαρακτηριστικά τους, το «δίκαιο εμπόριο».

Ως Περιφερειάρχης αλλά πρωτίστως ως Θεσσαλός πηγαίνω σε πολλές γιορτές τοπικών προϊόντων σ’ ολόκληρη την περιφέρεια. Αυτό που μπορώ να  διαβεβαιώσω είναι ότι η Θεσσαλία είναι πραγματικά ένας ευλογημένος τόπος που παράγει τα πάντα. Στη Θεσσαλία βρίσκεται ο μεγαλύτερος κάμπος της Ελλάδας, είναι η καρδιά της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός και ανέδειξε τις πολλές αξιόλογες προσπάθειες που γίνονται στον αγροτικό τομέα και στα Φάρσαλα.

«Πίστη στον εαυτό μας χρειάζεται, πίστη στον Έλληνα που διαχρονικά βγαίνει νικητής», προέτρεψε και υπογράμμισε: «Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το σύνθημά μας, ο στόχος μας είναι «Κοινωνική Ευημερία μέσω της Παραγωγής». Μόνο έτσι μπορούμε με βιώσιμο τρόπο και να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας αλλά και να σηκώσουμε ολόκληρη την κοινωνία στα πόδια της, να προχωρήσουμε στο μέλλον όλοι μαζί.

Το αξίζουμε. Το μπορούμε. Κι εδώ στα Φάρσαλα γίνομαι περισσότερο αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε!»




Total
0
Shares
Previous Article

Η Θεσσαλική ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» ταξιδεύει στη Γερμανία!

Next Article

Βράντζα Παναγιώτα: Ιστορική ευθύνη το άνοιγμα στην κοινωνία