Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ερώτηση Κώστα Τσιάρα για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε μαζί με άλλους 52 συναδέλφους του βουλευτές, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας

Ερώτηση συνυπέγραψε και κατέθεσε μαζί με άλλους 52 συναδέλφους του βουλευτές, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο κείμενο της ερώτησής τους: «Οι αποκρατικοποιήσεις, όπως έχει πολλές φορές αποδειχθεί, μπορούν να συμβάλουν στην εισαγωγή τεχνογνωσίας, στον εκσυγχρονισμό και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας. Παράλληλα, μπορούν να έχουν και ταμειακά οφέλη, συντελώντας στον περιορισμό των δανειακών αναγκών του Δημοσίου και, τελικά, στη μείωση του δημοσίου χρέους. Δυστυχώς όμως, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης είναι πενιχρά. Κυβέρνηση η οποία, και σε αυτό το πεδίο, είναι “εγκλωβισμένη” ανάμεσα στις ιδεοληψίες της, στις αντιφάσεις της και στην επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που η ίδια προκάλεσε».

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν, πως : «τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2015 υστερούν τόσο έναντι του 2014 όσο και έναντι των αρχικών αλλά και των μεταγενέστερων, δυσμενέστερων, εκτιμήσεων για το 2015 τουλάχιστον κατά 320 εκ. €. Είναι προφανές ότι η κυβερνητική αμφισημία, αβελτηρία και πολυγλωσσία επί του θέματος έχουν επηρεάσει αρνητικά την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και έχουν οδηγήσει πολλές επενδύσεις,  είτε στην ακύρωση, είτε στην “κατάψυξη”.»

Και καταλήγουν στην ερώτησή τους, ζητώντας πλήρη ενημέρωση για το λόγο που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις το 2015, για το αν εξακολουθεί να ισχύει ο στόχος επίτευξης εσόδων ύψους 1.993 εκατ. ευρώ το 2016. Ταυτόχρονα ρωτούν και για τη φάση υλοποίησης, στην οποία βρίσκονται οι δημόσιοι διαγωνισμοί αποκρατικοποιήσεων, μετά τις συνεχείς, δημόσιες αντιπαραθέσεις, μέσω αντιφατικών δηλώσεων, που κάνουν με το ΤΑΙΠΕΔ οι Υπουργοί της Κυβέρνησης και τα εμπόδια που θέτουν.




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Next Article

Tην συλλογή ενθυμίων και αναμνηστικών της πολιτικής του διαδρομής δώρισε o Δημήτριος Γ. Σιούφας