Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίλεκτο πρώην στέλεχος της ΙΝΤΕΡΠΟΛ στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Ο κ. Ιωάννης Πανούσης, ανώτατος αξιωματικός ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, πρώην στέλεχος της ΙΝΤΕΡΠΟΛ και δραστήριο μέλος του εθνικού τμήματος της ΙΡΑ, με την ευκαιρία ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Τρικάλων κ. Χρυσοστόμου (συγγενούς του) φιλοξενήθηκε από τον κ. Δημήτρη Καλλιαντζή και την τοπική διοίκηση Καρδίτσας της ΙΡΑ. Ο κ. Πανούσης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας και να θαυμάσει τα πολλαπλά ιστορικής μνήμης και αξίας εκθέματα – κειμήλια και να προσφέρει μια γυναικεία στολή της εφίππου Αστυνομίας του Καναδά. Ως ενθύμιο αντιπροσφοράς του δόθηκε ο θυρεός του Μουσείου, το λάβαρο της τοπικής διοίκησης ΙΡΑ, βιβλία και έντυπα πληροφοριακά για τα αξιοθέατα της πόλης και του Νομού μας. Φεύγοντας, από την Καρδίτσα για την Αθήνα, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη φιλοξενία και την ξενάγηση και δήλωσε πως σε επόμενη επίσκεψη του θα φέρει κάποια ακόμη αναμνηστικά Αστυνομιών ξένων χωρών, από την προσωπική του συλλογή.

Επίλεκτο πρώην στέλεχος της ΙΝΤΕΡΠΟΛ στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Καρδίτσα «εμνήσθη ημερών αρχαίων» και συγκεκριμένα τη φοίτηση και συνεκπαίδευση του με τον κ. Δημήτρη Καλλιαντζή στις Σχολές Υπενωμοταρχών και Αξιωματικών Ελληνικής Χωροφυλακής. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις αποφασίσθηκε η μεταφορά ιστορικής αξίας κειμηλίων, που έχουν σχέση με το θρυλικό ύψωμα 731 της Β. Ηπείρου, όπου εκεί Καρδιτσιώτες μαχητές του Ελληνικού Στρατού αντιμετώπισαν με ηρωικό σθένος και αυτοθυσία τις υπέρτερες φασιστικές δυνάμεις του Μουσολίνι, που επεδίωκαν με κάθε τρόπο να σπάσουν το ισχυρό ανθρώπινο φράγμα που τους εμπόδιζε για να εισέλθουν ως κατακτητές στα Ιωάννινα, γράφοντας σελίδες δόξας και εθνικού μεγαλείου κατά το έπος του 1940.

Το Αστυνομικό Μουσείο, ως Κέντρο Ιστορικής Έρευνας, είναι προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, ως επίσης και στους μαθητές και σπουδαστές της πόλης μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τον κ. Δημ. Καλλιαντζή στο τηλ.6998881088.




Total
0
Shares
Previous Article

4η Πανθεσσαλική Ορειβατική Πορεία

Next Article

Γάλα και κρέμες για βρέφη και παιδιά μοίρασε σε 750 άπορες οικογένειες η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts