Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δυναμικά συνεχίζεται η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ

Δυναμικά συνεχίζεται η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δυναμικά συνεχίζεται η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.)Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3  – ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, που κατακλύζει καθημερινά την κεντρική πλατεία της πόλης, καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο τη δυναμική του θεσμού. Ενός θεσμού υψηλού επιπέδου που θέτει την Καρδίτσα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής το χορευτικό ΚΑΠΗ Καρδίτσας, το Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «ΜΑΙΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ», τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής, το χορευτικό συγκρότημα «LUXOR» από την Αίγυπτο, τον Λαογραφικό, Χορευτικό Όμιλο «Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ», τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ανδρωνίου Λήμνου και το Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «ΕΝ ΧΟΡΩ».

Χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και φυσικά από τη θεσσαλική γη συναντώνται στη σκηνή των Καραϊσκακείων παρουσιάζοντας τους χορούς, τα τραγούδια τους, τα ήθη και τα έθιμά τους και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί πραγματικά να ενώσει.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται, εξάλλου, οι εκδηλώσεις και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη αυτή τη μοναδική γιορτή του πολιτισμού, της μουσικής και της παράδοσης.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όμως, μπορεί να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όλη η ομογένεια, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος από άκρη σε άκρη της γης. Αυτό γίνεται μέσω των sites του Δήμου : www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr (Youtube : Ustream) και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με το Δήμο Καρδίτσας.

Τα Καραϊσκάκεια θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα. Παρουσιάζουν η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Νανά Μαυραντζά.

giorti-6

giorti-4


Το πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου

> Λαογραφικός και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

> Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας «Καλλίχορος»

> Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος Σερρών «ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ»

> Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Γοργοβιτών

> Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «ΜΥΗΣΙΣ»

> Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μ.μ.

Μαυρομμάτι : «LUXOR» από την Αίγυπτο και Σκόπελος

Σμόκοβο : Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου, «ΤΡΑΚΙΑ» από τη Βουλγαρία

Ιτέα : «Anhui Province Song and Dance Theater» από την Κίνα


Δύο κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων των Καραϊσκακείων, το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν δύο κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και πιο συγκεκριμένα οι εξής:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 – Ώρα 6.30μ.μ.

Εκκίνηση του Καραϊσκάκειου Δρόμου από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και τερματισμός στην πλατεία Μαυρομματίου

Οργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 – Ώρα 8.00 π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες

Χώρος : Σκοπευτήριο Καλλιθήρου

Οργάνωση : Αθλητικός – Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

giorti-1

giorti-2

giorti-3


Χορηγοί : Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, COSMOTE, Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», TERNA S.A., Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», U-Shop Computer Center Παπαβασιλείου Ε&Α Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών,  Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Όσπρια Κιερίου AGROLAND Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή, Βαϊοπούλου Βησσαρία – παραγωγός λεβάντας.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Συναυλία επι τη λήξει της σχολικής χρονιάς στο Παυσίλυπο του Ωδείου Ευθυμιάδη

Next Article

«Μουσικό Αφιέρωμα ‘Ελληνικός & Ξένος Κινηματογράφος'», από το Ωδείο Μουσική Πνοή