Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλέξανδρος Κιτσάκης: Με την Εθνική Πανκορασίδων στη Βουλγαρία

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βόλεϋ Πανκορασίδων που ολοκληρώθηκε στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας (13/7-17/7) είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία μας αφού η ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας για 1 μήνα περίπου εγκαταστάθηκε στο Μουζάκι, η επιλογή των κοριτσιών έγινε εδώ και εδώ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους.

alexandros_kitsakis_1Μαζί τους όμως όλο αυτό το διάστημα στο Μουζάκι αλλά και στη Βουλγαρία, ήταν και ένας συμπολίτης μας, ο Αλέξανδρος Κιτσάκης, που σαν φυσικοθεραπευτής της ομάδας από τη θέση του συνέβαλλε κι αυτός στην πορεία της νεοσύστατης Εθνικής Πανκορασίδων. Απόφοιτος του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος Πατρών από φοιτητής ακόμη, ασχολήθηκε με την αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων, στην αρχή σαν βοηθός ξεκινώντας από την ομάδα του Παναιγειάλειου. Αποφοίτησε από τη σχολή το 2011 και από το 2012 έως το 2016 εργαζόταν στο Κέντρο Αποκατάστασης “ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ”, ενώ παράλληλα ήταν και για 2 χρόνια, την χρονιά που η ΑΕ Μουζακίου ήταν στην Δ’ Εθνική κατηγορία, ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας. Το 2015 βρισκόταν στην Αναγέννηση Καρδίτσας και φέτος του έγινε η πρόταση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να βοηθήσει στη διακλιμάκωση της Εθνικής και να τους συνοδεύσει στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας.

Σε βάθος χρόνου έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια ιδίως για την αθλητική αποκατάσταση όπως το kinesio tape, την μέθοδο mckenzie, βελονισμό, πρώτες βοήθειες και πρόληψη τραυματισμών, ενώ είναι και εκπαιδευτής στην Ελληνική Εταιρία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στη βασική υποστηρίξη της ζωής και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απεινιδωτή BLS/AED. Είναι πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής αγώνων απο την ΕCSI (emergency care and safety institute) και πλέον και από την CEV (Ευρωπαική Συνομοσπονδία Βόλευ).

Το επόμενο διάστημα και την περίοδο που τα κλιμάκια των παμπαίδων και των κορασίδων βόλεϋ θα προετοιμαστούν στο Μουζάκι, ο Αλέξανδρος θα είναι κοντά τους για να βοηθήσει αν χρειαστεί και να προσφέρει στις Εθνικές μας ομάδες ενώ θα βρίσκεται και στην αποστολή με την Εθνική Κορασίδων στο Bar του Μαυροβουνίου για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα από 12 έως 17 Αυγούστου.

Για την εμπειρία του με τα κλιμάκια των Εθνικών μας ομάδων ο Αλέξανδρος μας είπε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Χρήστο Βογιατζή για την εμπιστοσύνη του σε μένα και την επιμονή του να αναλάβω τον τομέα αυτό! Ακόμη ευχαριστώ πολύ τους προπονητές Κώστα Γκούντα και Ανέστη Γιαννακόπουλο για την άψογη συνεργασία μας, καθώς επίσης την αρχηγό της αποστολής της Εθνικής στο Καζανλάκ, κα Μπούλα Τουρσούγκα. Τέλος ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα κορίτσια που πραγματικά πάνω από όλα είναι καλοί χαρακτήρες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Όσον αφορά το αθλητικό μέρος δεν είμαι και ο πλέον κατάλληλος να έχω άποψη πάνω στο βόλεϋ αλλά μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει πλούσιο ταλέντο τόσο στην εθνική μας όσο και στις άλλες χώρες με εξαιρετικά πολύ δυνατές αθλήτριες απο τις γειτονικές χώρες. Ίσως αυτό που θα έπρεπε να κάνει η δική μας κοινωνία είναι να δώσει περισσότερη βάση στις υποδομές όχι μόνο του βόλεϋ, αλλά όλων των αθλημάτων, και να υπάρξει κάθε χρόνο και περισσότερο βελτιωμένη οργάνωση σε όλους τους τομείς. Εξαιτίας της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όλοι μας κατανοούμε οτι τα τελευταία που προανέφερα φαντάζουν πολύ δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν και έχουν μεράκι γι αυτό που κάνουν πάνω στον αθλητισμό, όπως ο κ. Γκούντας και ο κ. Γιαννακόπουλος, νομίζω ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η προσπάθεια και η αγάπη θα έχει καλό αντίκτυπο στην κοινωνία και στις νεώτερες γενιές!”

ethniki_voley_pankorasidon

alexandros_kitsakis_4

alexandros_kitsakis




Total
0
Shares
Previous Article

16 συλλήψεις σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Next Article

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ξηριά